StudentNederland.nl

Waar geven studenten geld aan uit?

waar geven studenten geld aan uit-min

Inhoudsopgave

Tja, waar geven studenten hun geld eigenlijk aan uit? Je hebt verschillende kostenposten en dat is voor iedereen anders. Hieronder vind je een kleine opsomming!

Alcohol

Een van de meest regelmatige kostenpost voor studenten: alcohol. Of je nu Heineken drinkt of Schultenbraü, het is een duur grapje. Vooral als je regelmatig een terrasje pakt, waar de prijzen verdriedubbeld worden.

Huur

Je hebt het vast en zeker meegekregen: het woningtekort in Nederland. Het is moeilijker om een woning te vinden en mocht je kamer hebben dan is deze vaak erg prijzig. De gemiddelde huur voor een studentenkamer is hoger dan €400 per maand.

Stappen

Volgende dag wakker worden met een helse kater en niet weten hoeveel geld je hebt uitgegeven? Herkenbare situatie. Het is was een gezellig stapavondje, maar bij het checken van je bankrekening, is dat wel weer anders. In die dronken bui toch wat meer geld uitgegeven dan gehoopt. 1 tip: pin voor je op stap gaat een vast bedrag en laat je pinpas thuis.

Eten bestellen

In tegenstelling van vroeger, merk ik dat er minder wordt gekookt door studenten. Het is ook simpeler om bij ThuisBezorgd een pizzaatje te bestellen. Toch is dat stiekem een dure vaste last. Als je nog op zoek bent naar lekker, maar vooral ook simpele studenten recepten. Ik heb er een paar gemaakt!

Wasmiddel

F*cking duur die dingen. Je betaalt tegenwoordig ruim €10 voor een flesje wasmiddel. Gelukkig zijn er vaak genoeg aanbiedingen, zoals 1+1, bij het Kruidvat.

Lees ook
Gratis studenten OV – StudentNederland
Hoe kom ik van mijn kater af? – StudentNederland
De beste tips tegen studie ontwijkend gedrag – StudentNederland

 

Over mij

Hallo! Mijn naam is Joppe.

Op mijn website leer jij alles over jouw (toekomstige) studententijd. 

Tijdens mijn opleiding (Commceriële Economie), ben ik bezig geweest op het gebied van online marketing. Daarbij had ik grote bewondering voor affiliate marketing. 

Op deze website wil ik jou, alles meegeven om het beste uit jouw studententijd te halen.