Vijf datingapps voor studenten

datingapps studenten

Inhoudsopgave

Ben jij op zoek naar de ware liefde of naar een relatie zonder verplichtingen? Er zijn tegenwoordig talloze datingapps voor studenten. In dit artikel licht de populairste platformen voor jou uit!

Tinder

Zeker geen verassing en wellicht overbodig om iets over te zeggen aangezien iedereen de datingapp al kent. Voor het aanmaken van een account moet je 18 jaar of ouder zijn. Het is het ideale platform voor studenten die snel willen matchen en eens willen daten, zonder ergens aan vast te zitten. Een account maak je makkelijk met je telefoonnummer of je Facebook-account. Je geeft je voorkeuren op zoals het geslacht waar je op valt, in welke leeftijdsklasse iemand moet zitten en in welke omgeving je match woont. Je voegt daarna foto’s toe die de andere Tinderaars gaan zien en BOEM! Je kan zogenoemd gaan ‘swipen’.

Tinder laat alle Tinderaars in de omgeving zien en wanneer je iemand ziet die je leuk vindt kan je hem/haar naar rechts swipen om een ‘like’ te geven en links om te skippen. Er is zelfs een extra optie namelijk een ‘super like’ geven. Deze zijn maar beperkt en diegene die je een super like geeft, krijgt rechtstreeks een melding. Er zijn al 1,4 miljoen, singles in Nederland die deze datingapp heeft. Genoeg keuze dus!

Inner Circle

Vergelijkbaar met Tinder, maar veel selectiever. De gebruikers worden eerst gescreend, voordat ze een account mogen aanmaken. Het uitnodigen gaat hetzelfde als de app Clubhouse. De ‘jury’ is heel kieskeurig en je moet aan bepaalde eisen voldoen. Je kan je account aanvullen met verschillende specificaties zoals hobby’s, interesses, muzieksmaak etc. Inner Circle is niet voor iedereen geschikt, maar zeker het proberen waard!

OkCupid

Deze app hanteert dezelfde swipe functie als Tinder. Rechts voor een like en links om te skippen. Er wordt op dit platform meer gefocust op je profiel. Zo is er de mogelijkheid om allerlei verschillende vragen te beantwoorden. Hierdoor kan je interactiever gesprek aangaan en kan je meer over iemand te weten komen voordat je elkaar echt gaat ontmoeten. Er is ook de optie dat je jouw Instagram kan verbinden met de app zodat jouw toekomstige date ziet hoe fotogeniek jij bent.

Happn

Dit platform onderscheidt zich van alle andere datingapps. Happn is gemaakt voor mensen die onderweg een leuke dame/man tegenkomen. Als jouw liefde op het eerste gezicht de app ook heeft ingeschakeld zal je een melding krijgen. Dus wanneer je iemand op het station, supermarkt, lift, ga zo maar door, tegenkomt wordt je automatisch gematcht. Daaruit kan je een bericht sturen en in contact komen.

Bumble

Dit is een studenten datingapp met een heel andere twist. De vrouwen hebben namelijk de touwtjes in handen. De maker vond dat de vrouwen teveel overspoeld werden met berichtjes van mannen bij traditionele datingapps.  Bij Bumble krijgt de vrouw de mogelijkheid om te filteren en zelf te kiezen welke man een berichtje stuurt. Daardoor is het voor de vrouw overzichtelijker. Voor de mannen onder ons eigenlijk ook wel fijn, de gesprekken leiden vaker tot een date.

Tot slot is het goed om even mee te geven dat het niet uit maakt welke datingapps studenten gebruiken. Het wordt vaak door de vrouwen/mannen geapprecieerd dat je ze met een leuke openingszin benaderd.  Ben creatief en durf die eerste stap te zetten.

Lees ook
Geld besparen als student | 7 tips – StudentNederland

Investeren in crypto als student – StudentNederland

Studielening van €52.800 aflossen bij DUO – StudentNederland

Over mij

Hallo! Mijn naam is Joppe.

Op mijn website leer jij alles over jouw (toekomstige) studententijd. 

Tijdens mijn opleiding (Commceriële Economie), ben ik bezig geweest op het gebied van online marketing. Daarbij had ik grote bewondering voor affiliate marketing. 

Op deze website wil ik jou, alles meegeven om het beste uit jouw studententijd te halen.