StudentNederland.nl

Geld verdienen als student | 5 manieren

geld verdienen student

Inhoudsopgave

Studenten hebben tegenwoordig vaker last van hogere vaste lasten. Om rond te komen en zo min mogelijk bij lenen bij Ome Duo, moet je geld verdienen als student. Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen als student. Ik licht de vijf meest populaire manieren toe.

Supermarktmedewerker

Wellicht 1 van de meest populaire bijbaantjes voor studenten: het werken in de supermarkt. De arbeidsvoorwaarden zijn vaak gunstig en het loon ook. Ikzelf werk ook bij een supermarkt met een leidinggevende functie. Ik verdien zeker meer dan het minimumloon. Daarom raad ik je wel aan om te solliciteren op een leidinggevende functie binnen een filiaal. Zeker de moeite waard! Buiten het goede basisloon heb je vaak contact met de lokale mensen en werk je met mensen van je eigen leeftijd. Daarnaast is het hartstikke flexibel werk.

Horeca

Natuurlijk onmisbaar in dit rijtje. Buiten dat het werken bij de horeca bekend staat als hard werken en net het minimumloon verdienen, is het wel leuk werk. Met veel leeftijdsgenoten wordt het werken bij de lokale kroeg of café een feestje! Als je een enthousiasteling bent kan je nog een leuk zakcentje verdienen door goede fooi. Het enige nadeel van het geld verdienen in de horeca als student is: de onregelmatige werktijden. Vaak ga je door tot de late uurtjes. Niet ideaal wanneer je de volgende dag een tentamen/toets hebt.

Investeren in crypto / aandelen

Je hebt het vast en zeker al wel eerder gehoord. ‘Investeer nu in Bitcoin en wordt miljonair!’ Helaas is dit vaak niet het geval. Je kan wel een centje bij verdienen als je weet wat je doet. Door je geld te gebruiken (die je wel kan missen) voor het investeren in aandelen of crypto kan je kleine winsten maken. Het investeren in aandelen is vaak het meest winstgevend met een lange termijn strategie. Wat inhoudt dat je investeert in bepaalde aandelen en deze vervolgens een lange tijd laat staan (lees: jaren).

Met crypto kan het echter ook op korte termijn winstgevend zijn. Het is wel wat anders en moeilijker dan het investeren in aandelen. De crypto markt is bijna niet te voorspellen. De meeste altcoins (alle crypto naast Bitcoin) stijgen wanneer de Bitcoin zelf ook stijgt. Sommige experts zeggen dat de Bitcoin binnenkort niet meer de grootste cryptomunt meer is!

Vind je dit nu interessant en wil je graag zelf investeren? Ik heb al eerder een artikel geschreven over het investeren in aandelen en crypto. Neem vooral goed de tijd om de juiste beslissing te maken.

Fiverr

Wat een fantastisch platform is dat zeg! Buiten dat je voor een goede prijs diensten kan afnemen zoals het maken van een logo of het schrijven van verschillende teksten, kan je ook zelf diensten aanbieden. Ben jij een creatieveling die iets kan maken wat andere studenten niet kunnen? Je stelt zelf de prijs, dienst en de duur van service af bij Fiverr. Er zijn jongere die bakken met geld verdienen hiermee. Meld jezelf snel aan bij Fiverr!

Populaire bijbanen

De beste manier om als student geld te verdienen is uiteindelijk om gewoon geld te verdienen met een vast bijbaantje. Natuurlijk wil je op een zo’n makkelijke en snelle manier inkomsten te hebben, maar in de praktijk is dat makkelijk er gezegd dan gedaan. Met online inkomsten moet je eerst veel tijd (en geld) investeren voordat je een passief inkomen hebt. Met een vaste bijbaan kan jij je huur betalen en leuke dingen doen. Lees meer over de vijf meest populaire bijbanen voor studenten.

Op zoek naar een bijbaan?

Dan heb ik voor jou een goede tip! Manpower is een uitzendbureau gevestigd in Nederland, maar ook daarbuiten. Ben jij nu op zoek naar een bijbaan en wil je zo snel mogelijk aan de bak? Stuur je CV + motivatie op naar ze en krijg snel reactie. Niet twijfelen en gewoon doen!

Lees ook
Geld besparen als student | 7 tips – StudentNederland
Hoe kom ik van mijn kater af? – StudentNederland

Over mij

Hallo! Mijn naam is Joppe.

Op mijn website leer jij alles over jouw (toekomstige) studententijd. 

Tijdens mijn opleiding (Commceriële Economie), ben ik bezig geweest op het gebied van online marketing. Daarbij had ik grote bewondering voor affiliate marketing. 

Op deze website wil ik jou, alles meegeven om het beste uit jouw studententijd te halen.