StudentNederland.nl

Geld verdienen als student | 6 bijbanen

geld verdienen als student

Inhoudsopgave

Studeren kost veel geld. Sommigen hebben het geluk gesponsord te worden door hun ouders en andere studenten werken wat uren met hun bijbaantje. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om geld bij te verdienen als student maar de 6 populairste bijbanen (in mijn ogen) worden in dit artikel uitgelicht.

Bijles geven

Een van de populairste baantjes onder de studenten is het geven van bijles. Het kan zijn dat je een talenknobbel hebt en hier graag mee bezig bent. Als je dan in je vrij tijd ook nog eens geld kan verdienen is dat altijd mooi meegenomen. Je kan dit via een organisatie doen of zelf eens rond vragen bij vrienden of familie of ze iemand kennen die hulp nodig heeft bij een bepaald onderwerp.

Supermarketmedewerker

Ook een bijbaantje bij de supermarkt blijkt populair te zijn onder de jongeren. Het is vaak super flexibel waardoor je het makkelijk kan combineren met je studie. Meestal is er altijd wel vraag naar een supermarktmedewerker in de plaatselijke super. Je hebt verschillende afdelingen waar je kunt werken zoals houdbaar, vers of kassa. Het leuke aan het werken in de supermarkt is dat je veel contact hebt met de mensen om je heen. Er werken veel andere studenten waardoor het werken gezelliger en makkelijker wordt. Ik werk zelf bij een supermarkt als teamleider. Het leukste gedeelte is toch wel het sociale contact die je met de klanten en medewerkers hebt. Buiten dat heb ik niks te klagen over het loon per uur. Zeker een aanrader als de kans er is!

Callcenter

Ook steeds meer studenten werken bij een callcenter. In principe is dit de ideale bijbaan voor de student die het niet erg vindt om een verkooppraatje te houden. Je moet ook kunnen doorbijten want je zal vaker een ‘NEE’ horen dan een ‘JA’. Het is wederom flexibel werk en kan je je eigen uren makkelijk inplannen. Er zijn trouwens ook callcenters waar je niks hoeft te verkopen maar alleen informatie moet checken

Chauffeur

Voor de studenten die minimaal 18 jaar zijn en minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Er zijn organisaties die zorgen dat jij iemand naar bijvoorbeeld een meeting moet brengen. Je pakt zelf het openbaar vervoer naar de locatie waar je de auto moet ophalen. Vervolgens rijd je langs de desbetreffende persoon, haal je hem op, zet je hem af en wacht je tot die klaar is met zijn afspraak. Die minuten krijg je overigens ook gewoon uitbetaald. Super chill werk dus! Iets voor jou? Check de website van Studentchauffeur dan eens.

Oppassen

Kan jij goed met kinderen omgaan en heb je geen probleem met het verschonen van luiers? Dan is oppaswerk iets wat bij jou past. Je kan dit doen voor je buurman/buurvrouw of je sluit je aan bij een organisatie met meerdere studenten die oppassen.

Online inkomen

Ben jij goed in het ontwerpen van logo’s of ben je een videograaf die wel eens zijn eigen reclamespotje maakt? Online zijn er talloze opties om geld te verdienen. Je kan via het platform Fiverr een dienst aanbieden zoals het maken van een logo. De klant betaald het gevraagde bedrag en geeft wat instructies en vervolgens lever je beeldmateriaal aan. Als je de programma’s zoals Adobe Photoshop en Indesign hebt is het makkelijker verdienen.

Je hebt ook nog passief inkomen die je kan verdienen door het handelen in aandelen of crypto. Let op dit is het inleggen van geld en je kan een deel van je inleg kwijt raken. Op het moment verdienen veel mensen heel veel geld met investeringen in aandelen of crypto. Er zijn verschillende boeken en cursussen die je kunnen helpen met het verdiepen in beleggen zoals deze. Lees mijn vorige blog om meer te weten over beleggen als student.

Er zijn genoeg bijbanen voor studenten die flexibel zijn en goed betalen. Bovenstaande bijbanen zijn het populairste onder de jongeren. Natuurlijk zijn dit er nog veel meer. Kijk op StudentJob voor vacatures in jouw omgeving.

Lees ook
Hoe kom ik van mijn kater af
De beste tips tegen het studie ontwijkend gedrag

 

 

 

Over mij

Hallo! Mijn naam is Joppe.

Op mijn website leer jij alles over jouw (toekomstige) studententijd. 

Tijdens mijn opleiding (Commceriële Economie), ben ik bezig geweest op het gebied van online marketing. Daarbij had ik grote bewondering voor affiliate marketing. 

Op deze website wil ik jou, alles meegeven om het beste uit jouw studententijd te halen.