StudentNederland.nl

7 duurzame producten voor in huis

duurzame producten voor in huis

Duurzame producten voor in huis worden steeds populairder onder de mensen. De bewustwording in de keuzes die men maakt stijgt. De noodzaak van een gedragsverandering is aan het licht gekomen en dat is een goede ontwikkeling. Daarnaast zijn duurzame producten ook kostenbesparend! Deze producten gaan namelijk langer mee dan alle andere producten.

Hieronder heb ik de 10 meest populaire duurzame producten voor in huis uitgelicht.

1. Duurzame rietjes

Vanaf 2018 heeft de Europese Commissie een akkoord getekend om de plasticsoep aan te pakken. Op dit moment (2021) drijft er meer dan 150 miljoen ton plastic in de zee. Vanaf begin 2021 is er besloten om plastic wegwerp producten te verbieden. Zo ook:  de plastic rietjes. Daar is ook een oplossing voor bedacht: herbruikbare stalen rietjes.

Het klopt inderdaad dat het even wennen is om geen plastic rietjes meer te gebruiken. Maar dat is een kwestie van tijd, dit is het nieuwe ‘normaal’. Deze duurzame rietjes hebben geen metaalsmaak. Ze kunnen gewoon in de vaatwasser en bij het pakket ontvang je twee schoonmaak borsteltjes. Het is ideaal voor ijskoffie, cocktails, smoothies, fris- en fruitdranken. Bekijk de duurzame rietjes hier.

2. Kurken onderzetters

Onmisbaar voor je in je woning: kurken onderzetters. De onderzetters van de afbeelding hiernaast, zijn 100% gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Je hebt ook geen last van waterkringen doordat ze absorberend zijn. De onderzetters brokkelen ook niet af omdat ze van premium kwaliteit kurk zijn gemaakt. Ze worden verkocht in setjes van 16. Daarnaast krijg je ook een bijpassende metalen houder er bij geleverd. Shop de onderzetters hier

3. Zout en peper molen

Wil jij in stijl en duurzaam dineren? Deze peper- en zoutmolen set zorgt op zichzelf al voor een culinair hoogstandje. Het is gemaakt van kwalitatief acacia hout geproduceerd. Super makkelijk in gebruik met een instelbare maalgraad (fijn-grof). Zo kan je makkelijk de zelf de schroef instellen naar de grofheid die jij wenst. Tevens is de molen makkelijk hervulbaar, zodat je direct weer aan de slag kan met koken. Let op: de kleur van deze molens kan wel eens verschillen van de foto door het gebruik van echt hout. Dat maakt iedere set ook zo uniek! Vind je deze molenset geweldig? Check het dan hier.

4. Oplaadbare elektrische aansteker

Wat een uitvinding is dit zeg! Gemakkelijk iets aansteken zonder dat de vlam wordt uitgeblazen door een windvlaag. Deze aansteker werkt altijd in tegenstelling van de gasaanstekers, want het is geheel elektrisch. Met behulp van een USB-lader heb je altijd een gebruiksklare aansteker bij de hand. Deze krijg je bij het product geleverd.

De Perow Elektrische aansteker maakt gebruik van plasma in plaats van vuur. Plasma kan niet door regen of wind worden gedoofd. Je kan tot 200 keer aansteken met een opgeladen accu. Daarnaast zie je hoeveel batterij lading het apparaat nog heeft. Extra plusplunt: ideaal voor cadeaus want het wordt geleverd in een (gratis) cadeauverpakking. Bekijk het product nu bij Bol.com.

5. Duurzaam toiletpapier The Good Roll

Let’s make the world less shitty is de slogan. Het toiletpapier van The Good Roll is 100% boom vriendelijk en duurzaam. Alles wordt gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast is de verpakking van de rollen ook plasticvrij.

Je draagt bij aan een duurzamere wereld door deze rollen gebruiken. The Good Roll investeert 50% van hun nettowinst in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Kenmerken van de rollen: super zacht, super sterk en goed voor je portemonnee. De producten worden geleverd als bundel in verschillende thema’s zoals: The HOME kit, The Cheerful Choice en The Panda edition. Je kan kiezen voor een abbonnementsvorm, maar ook losse bundels. Check de website van TheGoodRoll nu.

6. Milieuvriendelijke deurbel

Een draadloze deurbel die ook nog eens goed is voor het milieu. Tecknet heeft een draadloze deurbel met een eigen voeding weten te ontwikkelen. Je kiest uit één van de 32 melodieën en de juiste volume. Ook lichten de ontvangers op wanneer er wordt aangebeld. Dat is ideaal voor slechthorende! De deurbel is geheel draadloos en dat maakt het ook makkelijk om te installeren. Daarnaast bespaar je jezelf ook de moeite om batterijen te gebruiken, wat het tevens ook slecht zou maken voor het milieu.

Het bijzondere aan deze Tecknet deurbel is de microgenerator in de zender die elektrische stroom genereert en het signaal naar de ontvanger stuurt wanneer deze wordt ingedrukt. Dit maakt het een van de duurzame producten voor in huis! Bekijk de deurbel hier!  

7. Duurzame placemats

Wil je een stijlvol en duurzaam etentje organiseren bij jou thuis? Met deze Millenials placemats kan dat! Deze placemats zijn gemaakt van hoogwaardige en milieuvriendelijke PVC kunststof en polyestervezels. Bovendien beschermen ze je eettafel tegen hitte, krassen en vlekken. Ideaal toch! Vieze vlekken? Deze placemats was je gemakkelijk uit zonder dat het ten kosten gaat van de uitstraling. Bekijk de Millenials placemats via de deze link.